Herbalore
   
Herbalore verwijst naar herba en folklore. 

We laten de wijsheid van planten, volksremedies en oude rituelen niet verloren gaan. Herbalore wil inspireren en delen. We laten wijze vrouwen en plantenmeesters aan het woord. Herbalore staat voor ontmoeten en verbinden. We brengen mensen, gepassioneerd door kruiden en wilde planten, samen met de natuur.

Herbalore organiseert elk seizoen een gekruide activiteit. 

Volg https://www.facebook.com/herbalore.be/ voor meer info.  

Herbalore werd opgericht door een team van enthousiaste herboristen:
Heidelien Bultynck – Mier vzw
Emilie Van Laer
Suzan De Wilde
Sofie Delameillieure

Julie Deman – Wild van kruiden vzw

Zeewierenwandeling

Zaterdag 23 september 2017

inschrijvingsformulier
Hou je van planten, ben je gek van kruiden, en kan de zee je bekoren? Kom dan mee op zeewierwandeling! In september trekt Herbalore met Cathy en Marian, natuurgidsen en herborist, naar Nederland op zoek naar Zeesla, Wakame of andere soortgenoten. In de Oosterschelde zijn er zeker 150 algensoorten bekend. 
We nemen jullie mee het water in en laten lekkere hapjes proeven. 

We spreken af om 11u in Yerseke. De 'excursie' duurt ongeveer 3 uur, we lopen niet veel, maar het kan wel glad zijn en de oesters scherp, dus let daarop als je niet goed ter been zou zijn en trek kleding aan die vies mag worden. Een sliding voor een beetje Zeesla hebben we al meegemaakt!

Datum zaterdag 23 september,11u-14u
Plaats: Yerseke, Nederland
Kostprijs: vrije bijdrage
 
Inschrijving via herbalore2016@gmail.com of via onderstaand contactformulier --> INSCHRIJVEN IS NIET MEER MOGELIJK, VOLZET

Plantenwandeling in het arboretum van Tervuren

Zaterdag 21 oktober 2017

inschrijvingsformulier
De magie van het bos kent geen seizoenen, ook in de herfst kan je genieten van de wonderlijke, geborgen sfeer tussen de bomen, van de herfstkleuren en -geuren. Natuur- en bosexpert Marc Van Hummelen leidt je doorheen het Arboretum van Tervuren waar je kan proeven van bijzondere oogsten, en verder doorheen een mozaïek van bosbiotoopjes. 's Middags lunchen midden in het bos, breng dus picknick mee en ook stevig schoeisel en regenkledij. We vertrekken om 9h30 aan het einde van de doodlopende Eikestraat in Tervuren, voorziene einde omstreeks 15h30. Tot dan!

Datum:  zaterdag 21 oktober, 9u30-15u30
Plaats: Eikestraat, Tervuren
Kostprijs: 15 euro per persoon, ter plaatse betalen
Inschrijving via herbalore2016@gmail.com of via contactformulier